Höja dina standarder

God morgon!

Hur går det för dig?

För mig går det så här:

Jag har precis fått i mig min gröna smoothie och sitter här med en stor kopp kaffe. Tog ett tag att komma igång med allt efter semestern, men nu är vi igång!

Nästa måndag så börjar jag och Sofia med en 5-dagars "halvfasta" med Valter Longos Prolon som man kan köpa här: Prolon 


Spännande att se om vi tycker det är värt det, för det är rätt dyrt men å andra sidan så behöver man bara köra det 2-3 ggr per år.

En annan sak som jag har gjort mycket av den senaste månaden är att promenera 5 km per dag.
Du kanske kommer ihåg att jag skrev om detta i våras. Och detta är en vana som verkligen har satt sig.
Ibland testar man saker och så slutar man med det efter ett tag. Men med att göra på mitt sätt så har jag verkligen fått detta att hålla.
 
Hur gör jag då?

Skriv ut  den här A4:an som är som den jag har    (PDF-format) 
Du vill ha på papper en massa rutor med nummer.

Som på bilden så ser du att jag har skrivit Promenerat 5 km som rubrik och att jag startade exakt för en månad sedan med detta "papper".

Skriv in i första rutan när du startar och sedan är det bara att göra ett "fett" kryss med en tuschpenna. Det är viktigt att det är ett stort kryss för varje gång du går.

Sedan är det viktigt att du har pappret liggandes bredvid din säng så att du ser det varje morgon och kväll. Jag har en liten pall vid min säng där pappret alltid ligger. Sofia har tagit undan det några ggr och jag blir vansinnig :) Nä då, men allvarligt nu rör hon inte pappret ;)

När du sedan börjar se dina "feta" kryss varje dag komma i rad så blir du laddad och inspirerad att inte bryta trenden. 

Fördelen med att det inte är en kalender är att du inte får den negativa känslan om du skulle missa en dag. Jag menar att du ska inte bli för fanatisk nu. I början om man inte är van att gå så kan man få ont i fötterna och bli stel i ryggen etc. och har men en kalender så ser man visuellt tomma dagar då man inte har gått och kanske tappar modet lite.

Men med detta sätt när du kanske behöver en vilodag så ser man inte det för du fyller bara i när du har gått och när du kollar på pappret varje morgon och kväll och ser alla dina kryss så blir du motiverad och börjar gå igen.

Det blir en lång kedja av kryss som ger momentum.

När ditt papper är slut så skriver du bara ut ett nytt och börjar om.

På mitt papper så ser du att jag har gått 28 ggr sedan den 21 juli. När jag ser detta varje dag så mår jag bra. Men samtidigt är jag ödmjuk för jag hade lite känningar i hälsenan en dag i förra veckan och då blev det lite vila och sedan går jag bredvid asfalten på stigen numera istället för att utsätta mig för det hårdaste underlaget :)

Som rubriken lyder: Höja dina standarder

Jag menar att med detta sätt så kan du göra det. För om du promenerar regelbundet så höjer detta din hälsa och välbefinnande. Och du kan även använda denna teknik i andra områden och göra på samma sätt.

Det är en styrka att se visuellt varje dag att man är på väg och rätt håll.

Går man som jag gör så blir man lite hungrigare och man får se upp så man inte slarvar med kosten för då kan man lätt gå upp i vikt. Alla vardagar jag är hemma numera så kommer jag köra mina gröna smoothies till frukost med ett ägg och en stor härlig kopp kaffe :)

Ha en bra dag!

Kram
Niclas

PS: Höj dina standarder nu och börja tex. att promenera. Eller för över denna teknik i något annat där du behöver få in nya bra vanor..använd gärna denna PDF och gör som mig, jag får det att funka!

Jag tar även mina vitaminer och hösten är här så det är dags att börja vara nyttig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.