ex. Bukspottkörteln börjar att växa sig “ny” igen utifrån den bästa stamcellen

Hej igen!

Härligt med lördag! Speciellt för mig idag då jag precis har avslutat en 5-dagarshalvfasta a´ la Valter Longos Prolon.

Idag (dag 6) så är det en övergångsdag då jag ska börja dagen med att äta flytande såsom vegetariska soppor eller flytande veg/frukt.
Så det blev en start med en grön smoothie som är jättelätt att få till.

Till lunch nu kan jag övergå till lite pasta och ris med och sedan på kvällen återgå till att äta som vanligt.

Dag 3 på eftermiddagen kl.17:00 var jobbigast, då kände jag mig låg i ca. 30 min sen försvann det när jag drack mer vatten.
För då hann jag ej stanna något hemma och göra soppan för det var bortamatch för den äldsta grabben.
Så runt 20:30 kunde jag få till min soppa. 

Dag 4 gick klart bäst. Jag hade sådan energi och kände mig så glad denna dag, märkligt :)

Dag 5 gick bra men på kvällen när jag gjorde tacos till alla och skulle ta min soppa, då kände jag att det hade varit kul att sluta men jag kände ingen hunger ändå. På natten sen tills idag(dag 6) så vaknade jag supertidigt och fick upp och drack lite vatten och så ett rådjur ligga i trädgården och äta nedfallna äpplen och gotta sig. Men jag somnade om sedan och nu känns det fantastiskt skönt och jag mår helt otroligt bra.
Jag drack kaffe nyss, första gången sedan i söndags och det var helt magiskt gott. Jag trodde jag skulle ha haft abstinens utan kaffe men jag fick aldrig det som tur var.

Som rubriken lyder så är det därför jag för denna 5-dagarsfastan. Den är klinisk testat och har 10-års forskning bakom sig. Och jag måste säga att de har verkligen lyckats strålande med att få det att funka. Att man mår bra nästan hela tiden och inte känner hunger. 

Jo jag gör detta för att tex. det har visat sig att organen i kroppen förlorar i massa. Tex. bukspottkörteln har de sett förlora ca.10-15% i massa och då av den sämre massan. Alltså den sämre cellvävnaden i organet. Så man rensar alltså bort och cancerceller tappar fäste skulle man kunna säga.

Och sedan dag 6 som idag för mig så börjar tex. bukspottkörteln att bygga upp sig igen.
Men då byggs den upp av den bästa orginalstamcellen som finns i bukspottkörteln.

Så om någon vecka eller så när den har fått tillbaka sin massa så är bukspottkörteln lite nyare!! 
Och andra organ i kroppen reagerar på samma sätt. Ca. 10000 pers minst har kört detta i USA och de(Valter Longos team)har sett riktigt bra resultat på en rad parametrar som förbättras, ja markörer för risk till att få olika sjukdomar såsom cancer etc. minskar.

Och tänk då när jag om ca. 1 månad kör detta igen. Tex. Bukspottkörteln minskas till 10-15% och sedan när den återställs igen så är den ännu friskare, ja yngre kan man säga. För de säger att den här återskapande processen använder sig av kroppens "teknik" där tex. en kvinna som är 45 år kan föda en helt frisk bäbis. Ja alltså att tekniken finns i kroppen och denna 5-dagarshalvfasta kan "locka" fram denna teknik och på dag 6 och framåt bygga upp kroppens organ baserat på den bästa/fräschaste stamcellen så att organen blir lite yngre varje gång.

Detta är coolt!

Och de säger att är man som mig, äter nyttigt vardagar och slarvar på helger så är det perfekt att köra detta 3ggr per år. Och då ska man köra det tex. i 3 månader i följd. Tex. 5 dagar i september och sedan vänta en månad och köra igen i oktober och sedan vänta en månad till och köra i november. Sedan behöver man inte köra detta mer förrän i sept,okt och november igen. Ja det beror på när du börjar helt enkelt.

Och vet man att man inte är på topp alls och har dålig hälsa så kan man köra detta i nästan 1 gång per månad det första året. Men tar man mediciner, är undernärd eller är gravid så ska man inte köra detta. Kanske kan det funka med vissa mediciner men det kan vara farligt att bara pröva sig på om man är osäker. Så tar man mediciner eller diabetiker eller är lite lite osäker så måste man helt enkelt fråga sin läkare först.

För er som är över 70 år så rekommenderas inte detta. Är man extremt frisk så kan det vara bra men då ska man kolla med sin läkare först. Och det är bättre att hålla sig till 5:2 då. Eller så kör man så som jag beskrev i ett annat inlägg med mat som är vegetarisk och att man väljer fullkorn och baljväxter. Plus att man äter mindre kött och håller sig till lax och torsk en gång vardera i veckan. Det funkar bra med och en promenad på det med :)

En mindre västentlig sak för mig var att jag gick ner drygt 3kg och minskade i midjemåttet 4 cm på dessa 5 dagar. De säger att om ca 1 vecka så har jag hämtat upp ett kg till. Så det tar på det farliga bukfettet med! Andra brukar minska mer, runt 4kg och hämta tillbaka 1kg sen.

Ok, där var lite kul fakta om prolonfastan 

Tyvärr så är det sjukt dyrt så vi får se i framtiden sen om jag kan skapa något för de som vill ha ett liknande program utan att betala skjortan. Men de har lite olika vätskor med som man intar plus en del tillskott, så i nuläget vågar jag inte chansa och skapa en hemmavariant då denna är klinisk testad och får igång föryngringsprocessen maximalt. Kan hända sedan när jag har kört detta 3ggr att jag tagit reda på allt men det är inte så lätt för det kan inskränkta på rättigheter också.

Ha en riktigt fin lördag!

Jag vill inspirera dig till en bättre hälsa så att du lever längre och håller dig frisk på samma gång!

Känns idag som jag har blivit ca. 3 år yngre iallafall ;) och minskat min risk till framtida sjukdomar.

Kram 
Niclas

PS: Glöm inte att ta ProVital-K2, Krill, Multivitaminen och D3. Alla dessa sorter pratar just Valter Longo om att man ska ta regelbundet, utom de dagar man kör 5-dagarsfastan för då har de specialgrejjer med för just dessa 5-dagar.

Köp hem lite vitaminer nu när vi har bra deal med att man får D3 elller Multivitaminen på köpet under hösten/vintern så länge man är prenumerant påProVital-K2 (Gäller en gång per kund). Skriv D3 eller Multi som meddelande i kassan bara så vi vet, annars så stämmer jag av det på mejl om man har missat det :)

Hur gick det då de första dagarna med prolon?

Jo, såhär:

Prolon består av 5 lådor och en stor drickflaska. En låda för varje dag.

Innehållet i varje låda består av en några små paket som är 2 olika soppor per dag. 2 olika "bars" och ibland "crackers" (nån typ av kex). Och olika teesorter och även något tillskott (kapsel) som man ska ta varje dag. Men också från dag 2-5 så är det en speciell dryck som man blandar till utifrån sin vikt.

Nu har jag precis börjat dag 3 och vaknade igen innan "väckarklockan". 
Gjort mitt tee och tänker vänta med att äta "frukosten" tills jag är på jobbet och som består av en "nötbar". Den kommer igen varje frukost och riktigt god och man står sig rätt bra på den.

Dag 1 gick bra och lunchen var en tomatsoppa.

Runt kl.14:30 började jag känna av trötthet o lite saknad
av mat. Dag 1 och 2 ska vara värst säger de som har kört detta innan.

På dag 1 får man äta lite mer ändå och vid 15:00-tiden så började jag känna mig lite låg men det försvann snabbt efter en kopp tee(som man får med) och en "bar" till.

Sedan dricker jag extra tee och allt går toppen verkligen.

Tar sista "bar"(typ chokladsmak denna gång)  kl 18:30 med tee och sista soppan(minestrone) kl 1930
som smakade riktigt bra.

Kvällen går bra sen med en kopp tee vid Tv:n.

På natten vaknar jag först 01:50, sedan igen varje timme
tills jag går upp 05:20 och är pigg.

Känns som tiden har ändrats haha..för jag tror att
klockan ska ringa hela tiden men så är den bara typ
01:50...märkligt..känns som tiden står stilla nästan...

Men så var det typ när jag körde 5 2 med..för jag var
alltid extra pigg på morgonen.

Jag känner mig inte hungrig sen direkt på morgonen
på dag 2 och det gick över förväntan faktiskt! Kan nog vara så att den där vätskan man häller i baserat på vad man väger gjorde nytta. För man fyller bara upp vattenflaskan (ca. 1 liter) sen med kallt vatten och den smakar typ som en sportdryck. Inte så jättegod men man kan lägga i en av teepåsarna som är till för att ge mer smak om man vill till denna dryck.

Dag 2 gick mycket bättre än dag 1 för mig. Fick inte ens "kämpa" något på dag 2.
Vi får se hur det går idag(dag 3). Men det verkar lovande!

Jo en sak till. Jag brukar dricka rätt mycket kaffe så det kan ha varit det som gjorde att man var lite låg runt 15:00-tiden första dagen. Man kan ta en kopp om dagen om man vill men helst inte, så jag avstår helt denna veckan. Var ärligt talat lite nervös innan, ja hur det skulle gå med kaffebiten.

Jag har inte haft ont i huvudet ännu men det beror nog till en stor del att jag har druckit mycket av tee och vatten med utöver (1-litersflaskan med vätskan i).

Ok, återkommer sen och delger hur det har gått!

Jag, Christina Beer och Vitaminotek AB vill hela tiden kolla på om det går förbättra det vi säljer i shoppen och med ProVital-K2 så har vi nu gjort en förbättring.

På burkarna som postas ut nu så kommer det stå på burken: Optimaliserad formulering med MenaQ7 microinkapsulerad CryoCap Vitamin K2.

K2´n i ProVital-K2 får ett extra skydd mot aggressiva  mineraler. Så att K2 är ännu mer stabilt i upptaget. Så det är kanon!

Kram

Niclas

PS: Har du missat att du kan välja att få med D3 eller Multivitaminen under vinterhalvåret? Om du blir Prenumerant här på ProVital-K2. Skriv D3 eller Multi i kassan sen bara. Är du redan prenumerant så mejlar du mig bara att du vill ha D3 i nästa leverans.

Detta inlägg i samarbete med Prolon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.