En god soppa med Omega 3 i

Hoppas ni har en bra lördag mina vänner!

Fick ett e-mail från Barbro Ydrebo som är en av mina läsare. Hon sände mig ett recept på en god och nyttig soppa med bra Omega 3 värde. Det är kul att få e-mail från min bloggläsare som också är intresserade av hälsa och mat och delger sina kunskaper.

Barbro har också en hemsida som jag i gengäld länkat till längst ner då hon har länkat till min.

Kanske är du bloggare eller bra på hälsa och vill dela med dig något bra recept (5:2 recept med uträknat kaloriinnehåll eller bara ett vanligt nyttigt recept). Skicka mig ett e-mail till niclasbrunnegard@hotmail.com och gärna med någon bild på receptet.

Här är en vanlig god soppa från Barbro:

Jag gör ganska ofta en soppa på olika tärnade grönsaker, (t.ex. morot, lök, paprika zucchini, tomat) som i regel har c:a 30 kcal/100g, och lägger i mindre bitar av tinad laxfilé eller annan fisk. Det går också väldigt bra med tinad kycklingfilé i mindre bitar. Kryddsättningen blir lite salt, malen ingefära, gurkmeja, tomatpuré, paprikapulver, allt efter tycke och smak. Till kycklingen passar curry och tomatpuré. Till laxen behövs inget extra fett men till mager fisk och kyckling kan man med fördel ta lite kallpressad rapsolja.

Laxen har ett väldigt bra Omega 6/Omega 3 värde. 0:2/1

Tips:

Om man kokar/steker lök hackar man den och låter den sedan vila i cirka 10 minuter innan man använder den. Då bevarar man flest näringsämnen. Att äta den rå är allra bäst.

När det gäller soppan (2 dl vatten till 1 pers är lagom)
Morötterna låter man koka 5-10 minuter innan man lägger i övriga grönsaker. Laxen åker i sist. Den är klar på 7-8 minuter. Kycklingen ger jag 10 min. Soppan blir klar på 25-30 minuter.

Med vänlig hälsning
Barbro

Hemsida: https://ydrebo.se/mat/mat_och_halsa.html

One thought on “En god soppa med Omega 3 i”

  1. Jag har “bara” kört 2 veckor (totalt 4 fastedagar) nu, men tycker redan att jag kan se lite resutat! =) Eller så inbillar jag mig bara haha, det går kanske inte så snabbt? :P Men ändå.. jag väger mig inte för det slutade jag med för 10 år sen! Men jag tycker jag kan se lite i ansiktet (var jag HELST vill bli av med lite överskotts hull på kinderna, faktiskt!) och så, men kanske går jag inte ner så mkt och så snabbt, då jag inte har så mkt att bli av med, bara lite extra hull som satt sig senaste året, som sagt. Jag har dessutom, olyckligt nog, precis i samband med att jag började med 5:2, stukat foten på träningen, så har typ rört mig hälften så mkt som jag annars gör! Både träning och vardagsmotion! :/ Hade jag kunnat gå och motionera som vanligt, tror jag att jag hade sett snabbare resultat redan! Längtar tills jag kan motionera normalt igen! =)
    Det som är så bra med denna livsstil, förutom att jag känner att jag kanske för en gångs skull också kan få slut på min ofrivilliga överätning varje kväll! Är ju att Man kan äta som vanligt 5 av 7 dagar, eller 4 om man vill köra 4:3 och att dte är flexibelt, så att det inte behöver va exakt samma dagar varje vecka. Detta gör det ju möjligt att leva normalt livet ut såhär och ändå kunna gå på fester, tillställningar, eller jag tänker som nu, snart till JUL och sånt! =) Härligt!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.