Nytt upplägg på gång

Semestern slut för oss och ett Nytt upplägg är på gång

Hej,

Hoppas sommaren har varit bra hittills för dig! Här blommar luktärtorna för fullt. 😍

Vår semester är slut nu och jag jobbar för fullt med ett nytt upplägg.

Känner mig riktigt inspirerad nu och semestern har gjort gott 💪.

Tanken denna höst är att det nya upplägget blir klart i oktober och att det kommer som ett fysiskt häfte (liknande det vegetariska häftet)

Upplägget kommer innehålla vanliga recept, kommer inte bestå av något kaloriräknande denna gång. Vi kommer köra i 10 dagar och sedan kan man bara fortsätta på "egen hand".

Till skillnad från ett "strikt" 5:2-upplägg så kommer upplägget vara snarlikt ett 16:8-upplägg, men inte riktigt då vi kommer inta någonting "litet kalorisnålt" till frukost ändå. Men om man bortser från det så kommer vi ha ett "ätfönster" på 8h, tex, 11:30-19:30 som består av 2 mål per dag, en lättare lunch och till middagen runt 18:00 en rejälare måltid med vanlig mat.

Min tanke är att upplägget ska gå en hel del i linje med Dr. Valter Longo´s forskning, som forskar på "longevity" (livslängd).

Fastefönstret som de menar är "bäst" om man ska fasta något varje dag  är ett "fastefönster" på endast 11-12h per dag och inte 16h per dag så därav bryter vi fastan ungefär 12h efter middagen med en liten frukost, och just att man intar en liten frukost har visats sig gå i linje med Dr.Valter Longos forskning.

När de har kikat på de över 100 år så har de "alla" ätit någon form av frukost hela livet.


5:2-upplägg är fortfarande kanon men denna gång vill jag göra ett upplägg som tilltalar fler! Jag återkommer säkert till 5:2-upplägg i framtiden för de uppläggen är perfekta att köra med ett par gånger per år för att få till en viktminskning om man är ute efter det.

Men nu i det nya upplägget är tanken mer att få upp vår energi men också få till en viktminskning utan att räkna kalorier och samtidigt vara mätta 
😊

Detta nya upplägg ska man kunnna köra med "hela tiden" om man vill och tar hänsyn till vad vi svenskar tycker om och vad vi brukar äta här som är bra råvaror (det kan också vara en faktor varför vi i Sverige lever länge, det är också en aspekt Dr. Longos forskning pekar mot, att äta mat från sina "trakter").

Det är inte ett vegetariskt upplägg, även om luncherna är det.

Det kommer bli både gått, kul och enkelt att hålla tror jag så hoppas verkligen du hänger på i höst!
😊

Syftet är att du ska "Hitta Din Kraft", få tillbaka energin. Viktnedgång kommer att ske då det typ är som att vi fastar i 16h ändå per dag  förutom den lilla frukosten(om man nu ens kan kalla den frukost ;) 
+ att luncherna är lättare. 


Snart så kan du förbeställa så att du säkrar upp ett häfte som postas ut sen i oktober när det är klart.

Håll utkik på 
https://vitaminotek.com/ 
och här på bloggen, för jag kommer skriva här så fort man kan förbeställa.

Kram
Niclas

PS: Om du inte kört något av mina andra upplägg så passa på att göra det nu innan. Tex. det vegetariska häftet:
https://vitaminotek.com/kurser/vegetarisk-mat-i-20-dagar-som-52-eller-ej
eller varför inte salladsupplägget i PDF-format: 
https://vitaminotek.com/kurser/10-supergoda-sallader

eller om du missade det bästa 5:2-upplägget hittills som jag gjort med riktigt bra resultat för de som utfört, kommer som en PDF att ladda ner efter beställning:
https://vitaminotek.com/e-bok/nya-52-dieten

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.