Löpande Resultat

Observera att min blogg är till för att se om 5:2 dieten verkligen fungerar. Är du underviktig, gravid eller under 18 år ska du inte köra denna diet/metod.

 

2014:

14/1-2014           87 cm               75 kg

 

2013:

Tid Midjemått i cm Vikt i kg
7/4-2013 96 83
14/4-2013 95 82.5
21/4-2013 92 80
28/4-2013 91.5 79.5
6/5-2013 88.5 79
13/5-2013 88 77.8
20/5-2013 86.5 77
27/5-2013 86.5 77
3/6-2013 86 76.3
10/6-2013 86 76.3
17/6-2013 85 75.3
24/6-2013 86 75.5
2/7-2013 86 75.3
10/7-2013 87 75.5
15/7-2013 85 74.5
27/7-2013 85 75.3
5/8-2013 85 75
16/8-2013 85 74
25/8-2013 85 73
5/9-2013 85 73
30/9-2013 85 73
8/11-2013 85 73.5
4/12-2013 85 73.5

 

33 thoughts on “Löpande Resultat”

 1. Hej Niclas!

  Imponerande resultat! Kör själv detsamma och märker stora skillnader. Man får mer energi, piggare om dagarna och starkare. Tappar även fett. Fortsätt inspirera Niklas!!
  Great Job!

 2. Hej!
  Jag såg teveprogrammet och gillade att man ska kunna få bättre hälsovärden.
  Är inne på min 4:e vecka och ska testa efter fem. Kul att läsa dina tankar. Det inspirerar ytterligare tack!
  Hälsningar
  Lena

  1. Hej Lena!
   Exakt så var det för mig med ju. Spännande och se om
   jag och du och alla som testar verkligen får bättre hälsovärden.
   Känns som jag också ska göra ett test snart. Borde ju gjort ett när jag
   kanske började men bra att göra ett snart för mig.
   Jag har ju förbättrat midjemåttet, vikten och välmåendet om inte annat.
   Skulle mina kolesterolvärden inte förbättras sedan tidigare mätningar jag gjort
   med jobbet så kanske det är ide att köra 2 måltider/dag som kanske verkar främjar hälsovärderna bättre
   än att sprida ut 600kcal på 3 måltider/dag. Så går mina tankar just nu:)
   Tack för ditt inlägg:) Tillsammans får vi alla svaret om 5:2 dieten fungerar på sikt.

   1. Hej igen!
    Jag kan berätta att jag informerade min läkare om det då jag kollade mina värden sen glömde jag av det (kan det ha varit medvetet :)) Då jag senare hade ett nytt samtal med honom så frågade han hur det gick och jag tackade då för att han väckte liv i det igen. Vi kom överens om att jag skulle testa och han sa att han skulle också testa om jag får bättre värde.
    Jag mår hur bra som helst. Äter mina 500 efter kl fem på kvällen som en lååång måltid. Har valt månd och torsdag men det har hänt att nej, idag känner jag inte alls för det och då kan man ju lätt byta dag.

    Vi hörs!
    Lena

    1. Hej!

     Ok spännande att se dina resultat sen då:) !

     Håller med dig känner man inte för det nån dag eller har nåt inbokat eller känner sig krasslig så är det
     bara byta dag eller rent av skippa en dag. Tex imorgon har jag match så jag kör på tisdagen
     istället:)

     Riktigt flexibelt det här. Och är man iväg på long weekend så är det ju bara skippa torsdagen och njuta.
     Så lätt att ta upp det i vardagen igen. På så vis kan man leva fullt ut ju;)

     Ja vi hörs!

     Niclas

 3. Hej!
  Jag undrar lite om denna diet. Att hålla sig till 500 kcal/dag är ju ingen vetenskap direkt. Men däremot saknar jag info om vad man får/kan äta då man INTE har fastedag? Vad äter du? Det kan väl ändå inte vara så att man får äta vad man vill för då är det ju för bra för att vara sant :)
  Jag har aldrig vart så sugen på att testa en diet som när jag hörde talas om denna.
  Så vad äter du en vanlig dag?

  1. Hej Fanny! Jag kan bara säga att varje måndag jag mätt in mitt midjemått så har jag tänkt, va! det har minskat denna vecka också:)
   Du kan äta precis som vanligt, det känns kanske kosnstigt men detta fungerar. Jag äter precis som vanligt och det är allt från husmanskost till korv med bröd.
   Jag äter t.o.m lite choklad och polly på helgerna + ca 3 öl. Du kan äta vad du vill men inte överdriva sockerintag, försöka minska kolhydratintaget något kanske. Jag märkt att jag fått ett bättre tänk
   de andra dagarna som säkert gör att jag gick ner så snabbt. Men summasumarum så kan du äta helt vanlig husmanskost på veckorna och njuta med riktig god mat på helgerna. Lycka till! Och hör av dig hur det går:)

 4. Hej.
  Jag har provat den här dieten i en vecka bara och har inte sett någon förändring på vågen. Kan det va så att det tar ett tag innan det händer något eller är det helt enkelt jag som gör fel. / Jennie

  1. Hej Jennie, ja det kan ta ett par veckor även om du mätt in rätt din meny.
   1 vecka är ju bara 2 halvfastedagar och det tar tid att kroppen att ställa in sig.
   Kolla istället med ett måttband runt naveln 1 gång i veckan samma tid punkt än att fokusera på vikten.
   Jag mäter in och väger mig varje måndag morgon då jag har måttband och våg under sängen :) Ge det några veckor så kommer du märka skillnad. Mvh Niclas

 5. Hallå i sommarvärmen.
  Efter att jag äntligen förstått att 102st tunga kilon kanske inte är en bra “trivselvikt” på mina 177cm är jag nu inne på 3:dje veckan med 5-2 Dieten. Har även lagt om hela min kost då det inte blir vidare bra att stoppa i sig 5000-6000 kcal under vissa dagar och sedan förbränna kanske 2000 kcal med ett stillasittande jobb till vardags. Min hund får nu dagligen 5km-1mil i benen :-) och jag har under 3 veckor försökt hitta en balans mellan 2dagars-fasta/vardag/fest i mitt kcal-intag.. Mitt mål är inte att få en superkropp utan att må bra samt känna energi och med det mindre ont i kroppen.. 5-2 fungerar som en TURBO för min del men jag tar tacksamt mot förslag på 500-600 kcal under fasta dagarna. Jag kör fastedagarna ihop och upplever att det blir mycket lättare att foca på dieten då… Problemet blir ibland att komma upp till 600kcal då jag kroknat på att sponsra alla pulverpåsetillverkare, så att säga. Då blir det buljong istället och annat i kylskåpet som åker ned i mixern, det blir nog i underkant på kcal vilket inte är så bra det heller.

  Just det,
  Startvikten var 102 nästan 103 som morgonvikt
  Idag står vågen på 94 och mitt mål är 85kg som min nya “trivselvikt”
  Har inte mätt runt midjan men kommer i brallor som var dammiga i garderoben :-D

  Trevlig sommar och drick mycket vatten

  1. Hallå Per:)
   Imponerande, bara köra på! Hoppas du fick mitt recept på email som är bra att
   börja med. Kul för hunden med nu då :)

   Jag kör halvfastedag idag då jag och frun ska ut på middag imorgon.
   Vatten är extra viktigt i sommarvärmen!

   Trevlig sommar så hörs vi.

   Mvh

   Niclas

 6. Starkt jobbat Per W och det var en start som heter duga! Håll oss uppdaterade, det ät sånt man gillar att läsa :-)

 7. Hej Niclas
  Jag har följt din blogg jag går in på 3:e veckan det enda jag har märkt att man blir av med en hel del vätska, och tappar i vikt dagen efter fasta, men vikten är tillbaka igen när man börjar äta.

  Är det så att man skall göra någon annan diet de andra dagarna eller skall man bara titta på proverna efter ca 5 veckor?

  1. Hej Marianne,
   Det kan ta lite längre tid än 2-3 veckor men du borde se på att midjan minskar om du mäter på exakt samma ställe och tidpunkt per vecka.
   Jo visst går vikten tillbaka lite när man äter som vanligt i 3 dagar. Men kollar du samma dag och på sikt kommer du märka att vikten går ner totalt oavsett när du väger dig.

   Men bra du tog upp om andra dieter för jag tänkt göra ett inlägg rätt snart om detta. För jag märkt kör man lite av GI tänk och LCHF tänk de andra 5 dagarna så gör detta susen. Byter man den vita pastan mot vit fiberpasta eller fullkornspasta gör det skillnad. Likaså om man byter vitt börd mot fullkornsbröd. Tar man bort mycket av sockerintaget också så kommer det göra skillnad om man ätit en del av detta innan.

   Men har du en bra normal vikt och ej behöver gå ner och du ej går ner av 5:2 så är det kanon ändå då du drar nytta av alla hälsofördelarna.

   Mvh

   Niclas

 8. Hej Lena! Ja det var ett tag sedan vi hördes. Va bra att kolesterolet förbättrats! För egen del har jag nog kanske nåt min matchvikt och stannat upp och jag vill inte gå ner något mer direkt. Sedan har jag haft semester och druckit en del öl och fasta nån vecka endast 1 gång:) Det är bara fortsätta då jag tror stenhårt på att det är bra för hälsan detta. Hoppas en ny positiv Era är på ingång för dig och dela gärna med dig i framtiden hur det går för dig! Mvh Niclas

 9. Hej Linda! Kul det går bra för dig!! Ok ja du har rätt resultaten ser konstigt ut i mobilen. Jag får lägga upp det som jag gjorde innan. Hålla det enkelt där. Jag ska hälsa min fru som kommer blir glad för dina ord:) Lycka till nu Linda i fortsättningen och tack för orden:) Mvh Niclas

 10. Det fungerade inte att lämna namn och e-mejladress? Jag testar igen lite senare och hoppas det fungerar då.

  1. Hej Kristina!
   Ok hmmm konstigt men jag la till dig manuellt. Så du har nog fått något email nu. Mvh Niclas

 11. Hej! Ät dina 500kcal idag och under natten då du är vaken. Sedan äter du som vanligt efter 14 och tar nya tag om ett par dagar för den andra dagen. Mvh Niclas Lycka till! :)

 12. Jo för denna gången så har du säkert redan ätit dina 500 kcal idag under dagen;) Men till nästa gång så gör som jag menar här nedan:)

 13. Hej hej!
  Jo jag mätte i fred och då samma runt midjan och nästan samma vikt..så 6:1 har jag lyckas behålla vikt och midjemått i 9 veckor i rad nu:) Träningen kom av sig några dagar förra v då jag var förkyld men i fredags var jag igång igen och idag ska jag köra på en ny fräsch vecka:)

  1. Men det är ju helt otroligt. Vilket bra resultat !! Och tack för att du låter oss följa med på din resa. Du sporrar oss alla. Och att lyssna på kroppen och ligga lågt när man inte mår riktigt bra är jätteviktigt. Det har jag fått erfara när jag pressat på med en fastedag då jag fått göra akututryckning till jobbet och haft förkylning i kroppen och snabbt försöka få till lite faste mat i all stress och envisas med att fullfölja dagen. Det skulle jag inte gjort. Blev riktigt dålig. Men annars går det jättebra. Och lycka till med din nya vecka !!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Lev Längre och Håll Dig Friskare! Jag Inspirerar Dig till en Bättre Hälsa.