5 2 Dieten

 Bestäm dig för att testa 5:2 i 7 veckor och se om du får bättre hälsa.

5:2 dieten går ut på att du halvfastar i 2 dagar och sedan äter som vanligt i 5 dagar.

Jag som Man ska hålla mig till 600 kcal per “halvfastedag”. Kvinnor ska hålla sig runt 500 kcal.

Kolla med din läkare om du är osäker om du kan börja med halvfasta. Gravida och undernärda ska ej köra detta.

Rådfråga med din läkare innan om du tex. äter mediciner eller är osäker. Själv har jag valt halvfasta måndagar och torsdagar som Michael Mosley.

Om du undrar varför jag nämner Michael Mosley så stötte jag på honom första gången när jag tittade på Vetenskapens värld på SVT.

Jag brukar se på vetenskapens värld och i mars 2013 sände de programmet som förändrade mitt liv.

Efter 7 veckor gick jag ner 7 kg och kunde börja spela fotboll igen. Metoden passar perfekt in i min livsstil. Nu har det blivit en stor sak och jag har varit i flera tidningar såsom ExpressenAftonbladet, tidningen LAND, Borås Kuriren och Borås Tidning har intervjuat mig och även Bonnier Fakta. Jag länkar till den engelska dokumentären som ej är översatt men som har nästan exakt samma klipp som den i Vetenskapens värld:   Lev Längre Här kommer en nyare kortare variant. En lärare som heter Gloria Puljak gick ner 20 kg första året med 5:2, och har Michael Mosley och 5:2 att tacka för det:   Se nedan en mycket bra föreläsning som besvarar många av dina funderingar:

För att komma igång snabbast och bäst har jag skapat en e-bok som räcker gott och väl för dig att komma igång, den finns Gratis att nå tillsammans med min 7 veckor e-kurs som också just nu är Gratis då jag verkligen brinner för att hjälpa folk till bättre hälsa!  ebok Följer du 5:2-metoden kommer du gå ner i vikt, få bättre hälsovärden, minska risken för cancer, bli piggare, vassare och kanske t.o.m smartare.

Registrera dig Gratis Här Och Ge 5:2 En Ärlig Chans! Innan jag tar bort kursen.

24 thoughts on “5 2 Dieten”

 1. hej!
  jag undrar: går 5/2 dieten ut på att drar ner kaloriintaget till 500-600 kcal/24 timmar eller /dag?
  Dvs. kan jag äta en vanlig måltid måndag kl 19.00 o sen fasta i 24 timmar för att sedan äta en vanlig måltid igen tisdag 19.00? Eller menas det att jag äter vanligt måndag, fastar hela tisdag och sen äter vanligt först på onsdagens frukost?
  Förstår du?
  Tack för svar!

  1. Hej Beate!
   5:2 går ut på att äta 600 kcal för män(500 kcal för kvinnor)/fasta dag.
   Nej du kan inte göra som du först beskriver, utan du ska se det per daglig intag av 500 Kcal(kvinnor) och 600 kcal för män.
   Tex äta halva kl. 07.30 och andra halvan 19.30. Så svaret är per dag.

   Så du har rätt i slutet av din fråga….om du väljer tisdagen som du beskriver äter du vanligt hela måndagen och sedan
   på tisdagen äter du endast 500kcal om du är kvinna. Sedan när du vaknar på onsdag äter du en vanlig härlig frukost:)

   Bästa är att känna vad som passar just dig bäst. För mig passar månd och tors bäst och funkar bäst för mig att dela upp allt på 3 måltider. För andra funkar det att dela upp på 2. Michael Mosley delar upp på 2 förutom att han tar ett äpple och nån morot vid lunch.

   Kanske skulle det kunna ge bättre hälsoeffekter att dela upp det på 2 måltider men det är inte säkert då de
   inte gjorts någon studie i just detta. Men Michael Mosley och company och jag återkommer så fort vi skulle
   höra om det gör någon skillnad.

   Niclas

   1. jag fastade första gången i tisdags, åt sista måltiden vid 19-20-tiden på måndagen, åt ca 550kcal tisdagen (fördelat på 2 måltider) och nästa “normala” mål frukost ons. Detta ger alltså ett 35-36-timmars fastande snarare än “en dag” så det är kanske tydligare att börja kalla det för 36hx2-fasta istället :)

    1. Hej John! Gött att du är igång:) Kanske 36hx2-halvfasta för du åt 550 kcal;) Lycka till i fortsättnigen! Mvh Niclas

 2. Hej!

  Har precis börjat med 5:2 dieten… Känns bra, än så länge… :-)

  Läste någonstans att det ger inte så bra effekt om man lägger dom 2 fastedagarna, två dagar efter varandra… Stämmer det?… Eller är det bättre med nån “normal” dag emellan?…

  Tack för en bra blogg!

  Mvh catrin

  1. Hej Catrin!

   Det är bättre med nån dag imellan och helst ej 2 dagar ihop. Bästa jag känner är måndag och torsdag, för då går det
   2 hela dagar och sedan hela 3 dagar mellan tors-mån då man kan njuta som vanligt. så det känns inte direkt att man kör någon diet eller så.
   Tack för orden:) Lycka till! Mvh Niclas

 3. Hej ! Jag ska nog köra på denna matordning, tror att det sa passa mej, 3 ggr/dag Mån & Tors. Jag är diabetiker så fördelning över dagen blir bra.. Tur att jag hittat din blogg Niclas…..Tur för mej !

 4. Hej. Jag såg programmet på Svt och tånkte med en gång att detta var något jag ville göra. Jag bestämmde att börja när jag hade åkt på semester och var hemma igen. Kom hem i fredags. Lördag och söndag började med bra promenader, måndag 5:2 fasta tisdag, onsdag bra promenader och 5:2 fasta i dag.,jag har gått när 1,5 kilo. Otroligt och inte svårt.

  1. Hej hej! Oj kanon och så promenader på det. Härligt att höra:) Riktigt bra att röra på sig som du gör, keep it up och hör gärna av dig igen hur det går framöver. Mvh Niclas

 5. Hej, har du funderat på Shiratakiudlar (10 kalorier och 3 kolhydrater per 100 gr) eller Sjögräsnudlar som innehåller ungefär lika mycket energi och kolhydrater. Om inte annat så ger de mättnadskänsla, om man känner sig jättehungrig under fastedagarna. Jag kan inte sova om jag är hungrig så funderar på att prova att tillsätta dem till kvällsmålet.

 6. Hej!
  Tack för en bra sida och speciellt tack för alla erfarenheter som du och din fru delar med sig utav av.
  Jag har en fråga som jag har letat ett svar på men inte funnit något. Kanske du vet?
  Om jag tar en rask promenad på 70 minuter så förbränner jag ca. 300 kcal. Ska jag då fortfarande bara ha ett intag på 500 kcal och få ett minusintag på kcal på halvfastedagen?
  Till saken hör att jag har svårt att låta bli att inte köra ett pass varje dag….

  1. Hej Catta! Det svaret vet jag exakt:) Du ska inte räkna av nånting utan köra dina 500 kcal. Du kan lägga en stor del av dina 500 kcal direkt efter du promenerat om du vill. Det känns nog bättre för dig då tror jag. Du får verkligen upp din förbränning och din hälsa lär ju vara fantastiskt om du orkar promenera som du gör. Keep it up och testa hur det känns. Blir det tungt även om du äter mer direkt efter så kan du gå lite kortare på halvfastedagarna:) Lycka till! Mvh Niclas

 7. Hej Annika! kanon:) Du mår bra det är det viktigaste, du går inte upp och får de positiva hälsoeffekterna så det är bara njuta av livet. Mvh Niclas

 8. Hej och tack:) Kul att du har börjat! Ja det stämmer nästan. De jag köpte på ICA har 313 kcal/100g. Lycka till nu! Mvh Niclas

 9. Hej Maria!
  Härligt att du har börjat!
  Du kan göra som du säger. Det viktiga är att du hittar ett sätt så det stämmer in på din livsstil och att du mår bra. Så du kan absolut göra som du gör. Det är varken bättre eller sämre att sprida ut rent vetenskapligt dina 500 kcal. Det viktigaste de har sett hittills är just kalori restriktionen under dagen i sig. Så keep it up och kör på och hör av dig hur det går. Lycka till! Mvh Niclas

 10. Hej! Ja den är lite trög ibland då den är webbaserad
  så jag ska og göra en som jag kan ta in i app-store inom sinom tid:)

  En natts sömn räcker, så är när du vaknar sen. Men du kan inte äta 00.00 typ utan ska sova emellan, Lycka till! Mvh Niclas

 11. Hej jag har hållit på med 5:2 i ett år nu. I början syntes det på måttbandet men inte på vågen. Jag har inte gått ned i vikt alls. Nu tror jag att jag gått upp i vikt och måtten är tillbaka till före 5:2. Jag trivs verkligen med mina fastedagar men skulle gärna vilja gå ned i vikt också. Jag trodde faktiskt på 5:2 och hoppades att jag skulle gå ned i vikt. Är det någon som har några tips? Tacksam för svar
  Hälsningar
  Lucmon

Comments are closed.

Lev Längre och Håll Dig Friskare! Jag Inspirerar Dig till en Bättre Hälsa.